Ik heb geen Zon metingen, wat moet ik doen?

Gewijzigd op Mon, 17 Jul 2023 om 05:29 PM

Controleer de volgende zaken;

Zit de kabel goed op de meter aangesloten?

De kWh-meter heeft een A+, B- en een G-poort. Je sluit de gateway aan op de kWh-meter met de bijgeleverde interfacekabel. De groene ader komt op A, rood op B en geel op G.

Als de kWh meter is aangesloten moet deze nog op je juiste instellingen worden gezet.

Op de kWh- meter zitten twee knoppen: een cirkel voor “bladeren” en een pijl naar linksonder voor “enter”. Als je enter ingedrukt houdt, vraagt de meter om een wachtwoord. Dit is “1000”. Met bladeren kan je de cijfers aanpassen. Als de “1000” is ingevuld, houd je enter weer ingedrukt. Nu ben je in het menu. Daar kan je met bladeren doorheen lopen & wijzigingen uitvoeren en met enter ingedrukt onderdelen aanpasbaar maken of accorderen. De juiste settings zijn: baudrate: 2,4/2400, adres: 1, parity: none en stopbits: 1 (die laatste alleen indien instelbaar)

Als de meter gegevens stuurt, zie je (ongeveer eens per tien seconden) kort een telefoonicoontje (zie onderstaand plaatje nummer 10) in het scherm verschijnen.