Wat heb ik nodig om mijn opwek te kunnen zien?

Gewijzigd op Do, 30 Nov, 2023 om 12:01 PM

Met een slimme meter zie je in de app alleen hoeveel stroom de woning ingaat en hoeveel stroom je teruglevert. De slimme meter heeft geen inzage in de opwek. Ook geeft hij geen informatie over je verbruik in huis. Om dit te kunnen doen zal de opwek apart gemeten moeten worden. Hiervoor moet de meetset worden met de uitbreidingsset zon.

De uitbreiding bestaat uit een kWh-meter en een extra kabel. De meter moet in je groepenkast worden geïnstalleerd op de groep van de zonnepanelen. Vervolgens kan je de meter met de extra kabel op de EnergyFlip gateway aansluiten. In de app kan je op het zonscherm de installatie activeren.

We raden aan de uitbreiding door een elektricien voor je te laten plaatsen.

Lees hier meer over het meten van opwek.