Hoe gebruik ik de EnergyFlip app?

Gewijzigd op Fri, 14 Jul 2023 om 02:07 PM

In het hoofdscherm krijg je in één oogopslag kort te zien hoe je verbruik er voor staat. Dit scherm dient ook als menu om de andere onderdelen van de app te kunnen benaderen. Hieronder de vijf verschillende varianten.

1. Demoversie: Heb je alleen een account aangemaakt en nog geen installatie of activatie gedaan, dan zie je de demoversie van het hoofdscherm. Deze dient om een indruk te geven van hoe de app werkt, aan mensen die de app hebben gedownload om dit te ervaren. Vanuit hier kan je een installatie of activatie starten.
  2. Weergave voor huishoudens zonder zonnepanelen. Hier is live het elektriciteitsverbruik te zien. Voor gas wordt geen dagstand getoond (deze wordt, afhankelijk van het metertype, ieder kwartier of uur ge-update). Als de gasmeter analoog is, wordt ook de gasmeting live weergegeven.
  3. Weergave voor huishoudens met zonnepanelen. Zoals 2, maar dan weergave van afname en teruglevering van elektriciteit in plaats van verbruik.
  4. Weergave voor huishoudens waar Huisbaasje de opwek van de zonnepanelen meet. Bij elektriciteit is nu zowel de opwek als het verbruik te zien.
  5. Weergave voor huishoudens met stadsverwarming. De gastegel is hier vervangen met een weergave van het warmtegebruik.

1. Demo                            2. Zonder PV                            3. Met PV                   4. Met gemeten PV   5. Met stadsverwarming

Op het hoofdscherm zijn 5 tegels te zien, namelijk:

• Linksboven - Elektriciteit: Live weergave van het elektriciteitsverbruik, -afname, de teruglevering en/of opwek.
  • Rechtsboven - Gas of warmte: Weergave van het gas- of warmtegebruik tot nu toe vandaag. Bij een analoge gasmeter wordt het verbruik live weergegeven.
  • Midden links - Jaarnota: Wat zijn de te verwachten kosten bij de komende jaarrekening?
  • Midden rechts - Rustverbruik: Wat is het basisverbruik van het huishouden?
  • Linksonder - Zon: Bij woningen met zonnepanelen, wordt weergegeven voor hoeveel euro er dit jaar (tot nu toe) aan stroom is teruggeleverd. Wordt ook de opwek gemeten, dan geeft de tegel het percentage van de opwek dat tot nu toe dit jaar direct in de woning is verbruikt.

Voor een uitgebreider beschrijving van (de berekening van)  de weergegeven gegevens kan je terecht in de afzonderlijke artikelen van de bijbehoren de schermen.

Rechtsboven in het scherm is een tandwieltje te zien. Als hierop getikt wordt, gaat de app naar de instellingen.