Ik kom niet uit mijn energiecontract

Gewijzigd op Wed, 29 Nov 2023 om 11:47 AM

Wanneer u moeite heeft met het begrijpen van uw energiecontract, bent u niet alleen. Veel EnergyFlip-gebruikers ervaren dezelfde uitdaging. In dit artikel leggen we uit welke informatie u kunt vinden in de EnergyFlip-app en hoe u contact kunt opnemen met uw energieleverancier als u verdere verduidelijking nodig heeft.

Informatie in de EnergyFlip-app:
Bij het invoeren van uw energiecontract in de EnergyFlip-app worden vier tot vijf belangrijke tarieven vermeld. Deze tarieven zijn cruciaal voor het begrijpen van uw energiekosten en omvatten:

1. **Elektriciteitstarief:** Dit kan zowel een hoog als laag tarief omvatten, afhankelijk van uw contract. Dit tarief bepaalt de kosten van elektriciteitsverbruik gedurende verschillende tijdsperioden.

2. **Gastarief:** Dit tarief is van toepassing op het verbruik van gas en varieert op basis van uw energiecontract.

3. **Vastrecht elektriciteit:** Het vaste bedrag dat u betaalt voor het hebben van elektriciteitsaansluiting, ongeacht uw verbruik.

4. **Vastrecht gas:** Het vaste bedrag dat u betaalt voor het hebben van een gasaansluiting, los van uw gasverbruik.

**Wat te doen als u niet uit uw energiecontract komt:**
Als u moeite heeft met het begrijpen van de informatie in uw energiecontract via de EnergyFlip-app, raden we u aan contact op te nemen met uw energieleverancier. Zij kunnen u voorzien van gedetailleerde uitleg over de tarieven, voorwaarden en andere aspecten van uw contract.

Helaas kan onze servicedesk niet ingaan op individuele contracten. Ons team staat klaar om algemene vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden bij het gebruik van de EnergyFlip-app, maar specifieke contractinformatie valt buiten onze bevoegdheid.

**Contact opnemen met uw energieleverancier:**
1. Zoek de contactgegevens van uw energieleverancier op de officiƫle website of op uw energierekening.
2. Bel of stuur een e-mail naar de klantenservice van uw energieleverancier.
3. Verstrek de nodige informatie, zoals uw contractgegevens en specifieke vragen over de tarieven.

Door rechtstreeks contact op te nemen met uw energieleverancier, kunt u snel opheldering krijgen over uw energiecontract en uw vragen beantwoord krijgen.