Wat zie ik in de live weergave van elektriciteit?

Gewijzigd op Mon, 06 Nov 2023 om 08:49 AM

Met het basispakket EnergyFlip meet je de in- en uitgaande energie van de woning.

In dit scherm wordt live het verbruik en, eventueel, de teruglevering of opwek van elektriciteit weergegeven.

Een gebruiker ziet één van deze drie varianten:

1. Geen zonnepanelen

2. Met zonnepanelen

3. Met meting van opwek (met uitbreidingsset zon)

Zonder zonnepanelen, met zonnepanelen en met meting van opwek

Alle meting komen iedere tien seconden door. Als een waarde wijzigt, zullen de wijzer en de rand hier dus na tien seconden op reageren.

In het witte vak in het midden wordt weergegeven wat het huidige verbruik zou kunnen betekenen. Zo wordt de gebruiker geholpen om te begrijpen of de getoonde waarden hoog of laag zijn.

Onderin het scherm is het verbruik of de afname/teruglevering voor de afgelopen 5 minuten te zien. Zo worden korte trends in het verbruik in beeld gebracht.

Vanuit dit scherm kan er doorgeswiped worden naar de meethistorie van elektriciteit.