Totaal/Bruto/Netto Energieverbruik in de EnergyFlip App

Gewijzigd op Do, 30 Nov, 2023 om 12:04 PM

Totaal/Bruto/Netto Energieverbruik in de EnergyFlip App

De EnergyFlip app biedt gebruikers de mogelijkheid om de metingen in verschillende weergaven te bekijken. Deze functionaliteit, beschikbaar in de schermen voor dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks elektriciteitsverbruik, stelt gebruikers in staat om eenvoudig te schakelen tussen bruto, netto en totaaloverzichten van de EnergyFlip metingen.

Voor een gedetailleerde weergave kan de gebruiker rechtsboven schakelen tussen het netto- of brutoscherm.

Netto overzicht:

In het Netto overzicht worden de historische gegevens van energieafname (blauw) en teruglevering (geel) van het elektriciteitsnet weergegeven. Deze weergave toont het saldo van de stroom die gedurende een bepaalde periode (bijv. een uur) in- of uitgaat. Door een specifieke staaf aan te raken, kan de gebruiker de exacte waarde bekijken.

Voor een onverrekende weergave van de waarden kan de gebruiker rechtsboven schakelen naar het Brutoscherm.

Bruto overzicht:

Het Bruto overzicht toont de historische gegevens van onverrekende energieafname (blauw) en teruglevering (geel) aan het elektriciteitsnet. Deze weergave geeft precies weer hoeveel stroom de woning binnenkomt of verlaat. Door een specifieke staaf aan te raken, kan de gebruiker de exacte waarde aflezen.

Per periode (bijv. een uur) worden de waarden van de vier telwerken van de meter weergegeven. Voor een weergave van het saldo van de periodes kan de gebruiker rechtsboven schakelen naar het Nettoscherm.

Totaaloverzicht (Alleen zichtbaar met de zonuitbreidingset):

Binnen het Totaaloverzicht worden de historische gegevens van zowel energieverbruik (blauw) als energieopwekking (geel) weergegeven. Door een specifieke staaf aan te raken, kan de gebruiker de exacte waarde aflezen. Het verbruik wordt berekend door de opwekking op te tellen bij de afname of door de teruglevering van de opgewekte energie af te trekken.

Tutorial:

Binnen de app is een vraagtekenicoon beschikbaar. Wanneer hierop wordt geklikt, verschijnt er een pop-up met een tutorial die alle aspecten van het betreffende scherm uitlegt. Deze tutorial biedt gebruikers een gedetailleerde handleiding voor een optimale gebruikservaring.

Met deze functionaliteiten kunnen EnergyFlip gebruikers nauwkeurig inzicht krijgen in hun energieverbruik en -opwek, waardoor ze bewuste keuzes kunnen maken om hun energie-efficiëntie te verbeteren.