Hoe kan ik de meetstekker opnieuw instellen/resetten?

Gewijzigd op Fri, 15 Sep 2023 om 10:45 AM

1. Start de stekker opnieuw op (steek hem opnieuw in het stopcontact) zonder dat er een kabel of sensoren op aangesloten zijn. Na een minuut of 5 zal de verbinding van de stekker gereset zijn en wordt het “Meetstekker” netwerk uitgegeven. Sluit nu de P1-kabel of sensor(en) weer aan.

2. Zorg ervoor dat je telefoon/tablet is verbonden met je eigen wi-fi netwerk.

3. Open de app. Omdat de meetstekker niet verbonden is zal je de melding “Communicatiestoring” krijgen. Druk daar op “oplossen”

 

4. Nu komt het scherm “Maak verbinding met je meetstekker” in beeld. Afhankelijk van het besturingssysteem (iOS of Android) van uw telefoon vervolgt u onderstaande stappen.

 

iOS

 

5. Druk, op de pagina “Maak verbinding met de meetstekker” op de knop om het contact op te zetten. Je apparaat wordt dan verbonden met de meetstekker.

6. Je krijgt een lijst met beschikbare netwerkwerken. Dit zijn de netwerken die door de gateway worden gezien. Selecteer hier het netwerk waar je de meetstekker mee wil verbinden en druk op “volgende”

7.Voer nu het wachtwoord van je netwerk in en maak de verbinding.

Let op, dit is dus het wachtwoord van je eigen netwerk, niet het wachtwoord van de meetstekker.

8. De meetstekker wordt nu verbonden met Wi-Fi. Als het niet lukt om verbinding te maken (bijvoorbeeld omdat je een onjuist wachtwoord hebt ingevoerd), zal de app na een minuut of vijf melden dat het niet gelukt is om verbinding te maken. Je kan het proces dan nogmaals doorlopen. Als het is gelukt om verbinding te maken, kan de meting van start.

 

Android

 

5. Druk, op de pagina “Maak verbinding met de meetstekker” op de knop om naar je Wi-Fi instellingen te gaan.

6. Maak verbinding met het netwerk “Meetstekker” (wachtwoord 123456789). Zodra er verbinding is zal het netwerk bovenaan in je scherm staan.

Let op, het kan gebeuren dat er na het verbinden wordt aangegeven dat “internet misschien niet beschikbaar” is. Dit is normaal. Er is nu enkel verbinding tussen je apparaat en de meetstekker, er is geen verbinding “naar buiten”.

7. Keer terug naar de app, daar krijg je een nieuwe pagina te zien met “Verbind de meetstekker met het internet”

8. Je krijgt een lijst met beschikbare netwerkwerken. Dit zijn de netwerken die door de gateway worden gezien. Selecteer hier het netwerk waar je de meetstekker mee wil verbinden en druk op “volgende”

9. Voer nu het wachtwoord van je netwerk in en maak de verbinding.

Let op, dit is dus het wachtwoord van je eigen netwerk, niet het wachtwoord van de meetstekker.

10. De stekker wordt nu verbonden met Wi-Fi. Als het niet lukt om verbinding te maken (bijvoorbeeld omdat je een onjuist wachtwoord hebt ingevoerd), zal de app na een minuut of vijf melden dat het niet gelukt is om verbinding te maken. Je kan het proces dan nogmaals doorlopen. Als het is gelukt om verbinding te maken, kan de meting van start.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren